
AROMATIZIRAN ALKOHOLNI KIS MATEJEV
Aromatiziran alkoholni kis Matejev je pridobljen po naravni poti iz rafiniranega etanola z ocetno kislinsko fermentacijo razredčenega alkohola. Običajno mu pravimo kar kis za vlaganje, saj so mu dodane naravne arome pehtrana, bazilike, komarčka ter zvezdastega in sladkega janeža.
KOLIČINA
1 liter, 3 litre
SESTAVINE
alkoholni kis, začimbni ekstrakt z naravnimi olje pehtrana, bazilike, komarčka, zvezdastega in sladkega janeža, 9% kislost
VLOŽENE KUMARICE
Sestavine:
- kozarec za vlaganje (720 ml)
- 1 dcl aromatiziranega alkoholnega kisa Matejev
- navadna voda
- kumarice
- 1 čž sladkorja
- 1 čž soli
- strok česna
Priprava:
Kumarice očistimo, jih operemo ter jih naložimo v kozarec za vlaganje. Dolijemo kis in dodamo sol in sladkor ter dolijemo toliko vode, da je kozarec poln.Dodamo strok česna. Zapremo s pokrovčkom. Kozarec zavijemo v servieto in ga takšnega položimo v večji lonec z vodo (napolnimo ga do polovice), ki jo zavremo. Voda naj vre samo eno minuto. Kozarce nato vzamemo iz vode, jih narobe obrnjene (da preverimo tesnenje pokrovčka) položimo na odejo, v katero jih nato zavijemo, da se le-ti počasi ohlajajo. Ko so kozarci ohlajeni jih zložite v prostor namenjen shranjevanju.
