//NARAVNI JABOLČNI KIS MATEJEV
NARAVNI JABOLČNI KIS MATEJEV2018-10-26T14:41:09+00:00

NARAVNI JABOLČNI KIS MATEJEV

Naravni jabolčni kis Matejev je klasičen sadni kis, vsestransko uporaben in prijetnega blagega okusa. Njegova drugačnost se kaže skozi posebno kombinacijo jabolk, katere mu dajejo prav izjemno noto.

Uporaben je pri pripravi vseh vrst solatnih prelivov, konzerviranju zelenjave ter pripravi omak in marinad.

KOLIČINA

1 liter, 5 litrov, 10 litrov

SESTAVINE

sadni jabolčni kis, antioksidant: kalijev metabisulfit

SOLATA S PIŠČANCEM

Sestavine: 

  • 300 g piščančjih prsi
  • 3 žlice limoninega soka
  • žlička pekoče paprike, 1 žlička sladke paprike, bazilika, origano, 5 žlic
    olja, sol po okusu, česen
  • naravni jabolčni kis Matejev
  • 1 večja zelena solata, 200g češnjevega paradižnika

Priprava:

Sestavine zmešamo, naredimo marinado in v njej mariniramo kose
piščanca. V hladilniku ali hladnem prostoru naj stojijo 24 ur. Preden
jih pečemo, obrišemo odvečno marinado s prtičem, kose piščanca pa
potem spečemo na mreži nad vročim žarom. V posodi zmešamo oprano
in na koščke narezano zeleno solato, češnjev paradižnik, kis Matejev,
sol ter česen. Ko je piščančje meso pečeno ga narežemo na manjše
poljubne koščke ali rezine ter ga položimo na že pripravljeno solato.

Dober tek!