//NARAVNI MOTNI JABOLČNI KIS MATEJEV
NARAVNI MOTNI JABOLČNI KIS MATEJEV2018-10-26T11:55:56+00:00

NARAVNI MOTNI JABOLČNI KIS MATEJEV

Naravni motni jabolčni kis Matejev je visokokakovosten kis, pridelan
po tradicionalnih postopkih naravne fermentacije. Naravni motni jabolčni kis Matejev je temnejše barve  in vsebuje usedline, saj ni filtriran. S tem, ko ga ne filtriramo ohranimo več vlaknin ter drugih mineralnih in rudninskih snovi. Odlikuje ga bogat sadni okus, naravnost in domačnost.

Ob uporabi v kulinariki, ga priporočamo tudi za izdelavo krem, kozmetičnih mask, obkladkov in podobno.

KOLIČINA

1 liter

SESTAVINE

sadni jabolčni kis

PIŠČANEC Z LIMONINIM SOKOM

Sestavine:

Priprava:

Pečico segrejemo na 200°C. Piščanjčje meso začinimo z vegeto in ga v pečici pečemo med 20 – 25 minut. V ponvi segrejemo maslo in ga na srednji temperaturi pogrevamo dokler se ne začne peniti in spremeni barvo v rjavkasto. Nato dodamo piščančjo juho, česen in sok ene limone. Ko je piščanec pečen, ga dodamo v ponev in ga v omaki nekoliko premašamo. Pred serviranjem pustimo, da se nekoliko odteče in ga prelijemo še z nekoliko kisa Matejev ter potresemo s poprom .

Dober tek!