
NARAVNI RAZREDČEN VINSKI KIS MATEJEV
Naravni razredčen vinski kis Matejev je proizveden iz skrbno
izbranih rdečih vin. Kis je filtriran in ga pridobivamo z naravnim biološkim postopkom fermentacije.
Prava mera kislosti poskrbi, da je primeren za nenehno uporabo v
kulinariki.
KOLIČINA
1 liter, 5 litrov, 10 litrov
SESTAVINE
vinski kis, voda, antioksidant: kalijev metabisulfit, 4% kislost
KUMARIČNA SOLATA
Sestavine:
-
- kumarica
- češnjev paradižnik
- čebula, peteršilj, sol, bazilika, poper
- naravni razredčen vinski kis Matejev
- olivno olje
Priprava:
Kumarico narežemo, naribamo na trakove. Češnjev paradižnik prepolovimo in nasekljamo manjšo čebulo. Vso zelenjavo damo v večjo skledo in začinimo s soljo, ščepcem bazilike, dodamo svež peteršilj, poper. Prelijemo z olivnim oljem ter vinskim kisem Matejev. postrežemo v manjše skledice.
Dober tek!
