
NARAVNI RAZREDČEN MOTNI VINSKI KIS MATEJEV
Naravni razredčen motni vinski kis Matejev je proizveden iz kakovostnih sort rdečega grozdja. Je nefiltriran in ga pridobivamo z naravnim tradicionalnim biološkim postopkom fermentacije, ki se odvija v posebnih vinskih sodih. Naravni razredčen motni vinski kis Matejev je ravno prav razredčen, da ni preveč agresiven. Kis tudi ni pasteriziran, zato so v njem ohranjene vse naravne sestavine. S tem, ko ga ne filtriramo, ohranimo več vlaknin ter drugih mineralnih in rudninskih snovi.
Najpogosteje se uporablja za začinjanje solat in drugih jedi.
S tako pripravljenim kisom ustvarjamo kakovost, izvrsten okus, naravnost ter domačnost.
KOLIČINA
1 liter
SESTAVINE
vinski kis, 4% kislost
SOLATA Z LEČO
Sestavine:
- 500 g leče
- kalčki leče>
- češnjev paradižnik, paprika
- sol, poper po okusu
- 1 jž naravnega razdrečnega motnega vinskega kisa Matejev
- 2 jž olja
Priprava:
Lečo, ki je stročnica z malo kalorijami ter veliko hranilnimi snovmi operemo, odcedimo in jo v soleni vodi počasi kuhamo 25 minut. Zelenjavo operemo, narežemo na koščke ter jo skupaj z ohlajeno lečo premešamo v večji posodi. Dodamo sol, poper, olje in kis. ter premešamo. Postrežemo na krožniku in po vrhu potrosimo sir ter kalčke.
Dober tek!
